Confidenţialitate

Cristian Pârvan, despre taxa de solidaritate: ”Ministrul Finanțelor, folosit ca balon de încercare”

Oamenii de afaceri se declară bulversați de afirmațiile făcute seara, la televizor, de membrii Guvernului.

Cristian Pârvan, secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri, spune că Executivul încă nu a prezentat un document oficial cu toate aceste modificări privind schimbările legislative din domeniul impozitării muncii…și mai sunt două luni până la începutul anului, moment în care fiecare companie își stabilește noile bugete.

Cel mai plauzibil este că este folosit domnul ministru de Finanțe ca balon de încercare, așa cum a fost cu Pilonul 2 de Pensii. Hai să nu spunem noi, să spună ăsta mic mai tânăr. Este clar că dacă va veni cu încă o taxă de solidaritatem mediul de afacere nu o s-o salute”, a spus, la Europa FM, Cristian Pârvan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anunțul ministrului Ionuț Mișa

Reacția oamenilor de afaceri vine după ce ministrul Finanţelor a declarat că vrea, de anul viitor, o taxă de solidaritate impusă patronilor.

Într-o emisiune televizată, Ionuţ Mişa a avansat şi un procent de 2%, fără a spune dacă acesta va fi aplicat pe fondul de salarii.

Cert este, deocamdată, că se amână eliminarea impozitului pentru venituri de până în 2.000 de lei.

Angajatorii vor fi plăti o ”taxă de solidaritate”, care va fi ”de 2%”, a anunţat miercuri seara,  la Antena 3, ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa care a precizat că taxa ar urma să fie introdusă de anul viitor.

De asemenea, eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2.000 de lei brut va fi amânată.

Va mai fi o taxă de 2% care va reveni angajatorului“, a anunţat Mişa.

Oficialul susține că este o taxă prevăzută la nivelul Comisiei Europene, care se aplică şi în sistemul de stat, şi în mediul privat.

Există o directivă europeană care ne obligă să aplicăm un anumit procent fondurilor de salarii“, a precizat ministrul Finanţelor, spunând că această taxă nu poate fi eliminată sau comasată cu alte categorii de contribuţii.

Ministrul Finanţelor a mai anunţat că impozitul pe venit va fi de 10% pentru toate persoanele, inclusiv pentru cei cu salarii de sub 2.000 de lei.

Scăderea de la 16% la 10% va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018 pentru absolut toate veniturile”, a precizat Ionuț Mişa.

În ceea ce priveşte impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000  de lei, Ionut Mişa a răspuns: „Această măsură nu va fi implementată”.