Confidenţialitate

Cristian Matei, supraviețuitor din Colectiv: „Pentru societate, capitolul nu s-a încheiat, avem aceleași probleme. Prima reacție e de nemulțumire”

Cristian Matei (Mumu) a fost rănit în incendiul din octombrie 2015. El spune că prin sentința de joi se încheie un capitol pentru răniții și rudele victimelor din Clubul Colectiv.

Dar, subliniază Cristian Matei, în societate nu s-au schimbat prea multe:

„Prima reacție, la cald, e de nemulțumire. De nemulțumire pentru că i-au înjumătățit pedeapsa lui Piedone. Era de așteptat, că doar nu degeaba i-au schimbat încadrarea juridică. Până la urmă ne-am convins de ce a fost tot circul ăla: ca să-i dea o pedeapsă mai mică. 4 ani, dacă scrie o carte și e băiat bun, iese în 2, cam asta e procedura în România.”

Chiar dacă se încheie capitolul Colectiv pentru răniți și rudele celor care au murit în urma incendiului din 2015, avem în continuare aceleași probleme, mărturisește Cristian Matei pentru Europa FM:

„Se încheie un capitol pentru mine și pentru ceilalți răniți, și pentru rudele, familiilor celor care au murit la Colectiv. Dar, pentru noi, ca societate, capitolul nu s-a încheiat. Suntem tot acolo. Avem în continuare aceleași probleme: bacterii nosocomiale sunt gârlă, peste tot. Ministerul Sănătății a prorogat un ordin din 2017, prin care trebuiau reorganizate secțiile pentru marii arși din unitățile medicale. Mai pe românește: să asigure condiții decente pentru marii arși. L-au prorogat pentru că au recunoscut singuri că nu au făcut nimic. L-au prorogat până în 2025, deci încă 3 ani. Deci, nosocomiale avem, clădiri cu risc de securitate la incendiu avem pentru că în continuare se intră pe propria răspundere în clădirile care nu au aviz de securitate la incendiu. Piedone este din nou primar și, probabil, că va fi din nou, peste câțiva ani. Așa că totul e ca înainte. Din acest punct de vedere capitolul nu s-a încheiat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook / Matei Cristian