Confidenţialitate

Cristian Măcelaru, laureat al Premiului Grammy, a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Timişoarei

Dirijorul Cristian Măcelaru, laureat al Premiului Grammy, a primit în această seară titlul de Cetăţean de Onoare al Timişoarei.

“Le mulţumesc tuturor celor care au venit la acest spectacol frumos. M-am născut, am crescut şi m-am format în Timişoara, din tinereţe, şi întotdeauna îmi aduc aminte că Filarmonica Banatul a fost orchestra pe care am ascultat-o de când eram copil.

Educaţia pe care am primit-o la Liceul de Muzică din Timişoara m-a ajutat să ajung foarte departe în lume. Doresc ca în schimbul acestei onoare pe care am primit-o să dau şi eu o încurajare, în continuare, oraşului Timişoara, să continue în acelaşi fel, să pună accentul pe această educaţie, atât de importantă şi de care am beneficiat şi eu. Toţi copiii au nevoie de această educaţie şi vă mulţumesc pentru lucrurile pe care le faceţi în acest sens”, a spus dirijorul Cristian Măcelaru, după primirea titlului.

În luna ianuarie, Cristian Măcelaru a fost recompensat la categoria „Cea mai bună interpretare instrumentală solo”, alături de o violonistă şi de Orchestra Simfonică din Philadelphia.

Premiul pentru Cea mai bună interpretare instrumentală solo a ajuns la violonista scoțiană Nicola Benedetti și la românul Cristian Măcelaru, care a dirijat Orchestra Simfonică din Philadelphia pentru albumul ”Wynton Marsalis – Concertul în Re major pentru vioară și orchestră” și Suita pentru vioară.

Născut la Timișoara, Cristian Măcelaru a studiat în primii ani vioara.

A fost cel mai tânăr prim-violonist al Orchestrei simfonice din Miami, în Statele Unite și a început să dirijeze.

A ajuns cunoscut după ce a condus Chicago Symphony Orchestra.

Cariera sa de dirijor s-a desfășurat mai ales în Statele Unite.

Recent, Cristian Măcelaru a fost numit director muzical al Orchestrei Naționale a Franței, cu un contract începând din anul 2021, dar și al Orchestrei Mondiale de Tineret a Centrului de Arte din Michigan, SUA.

Cristian Măcelaru este din 2019  director muzical al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Koln.