Confidenţialitate

Cristian Diaconescu, despre decizia CCR în contextul aderării României la Schengen: Va fi un argument împotriva noastră | VIDEO

În contextul actual al aderării României la Spațiul Schengen, ar putea să cântărească foarte mult în defavoarea noastră și recenta decizie a Curții Constituționale, prin care mai multe dosare de corupție și crimă organizată vor fi prescrise – spune Cristian Diaconescu, invitatul Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața Victoriei” de la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Mai ales în percepția internațională a celor care vor să găsescă tot felul de argumente tocmai în ideea de a-și întări reticența privind justiția, statul de drept în România, va folosi foarte serios. Practic, va fi un argument împotriva noastră”, a spus Cristian Diaconescu.

„Consecința mediatică publică a acestor inadvertențe ne poate costa politic. Iată ce probleme sunt legate de Schengen când ai toate datele tehnice la dispoziție, dar se găsește și o altă variantă în a interpreta restrictiv situația României”, a adăugat Cristian Diaconescu.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei” aici:

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Cristian Diaconescu explică cum ar trebui să procedeze România în contextul aderării la Schengen: Trebuie să ne jucăm șansele până la jumătatea lui noiembrie | VIDEO