CRISTIAN DAVID, fost ministru al Internelor, retinut de procurorii anticoruptie

Cristian David ar fi luat mită 500.000 de euro, potrivit procurorilor anticorupție. Fostul ministru de Interne a fost chemat, azi-dimineață, la sediul Direcției Anticorupție pentru ca procurorii să îl informeze că este urmărit penal. La final, procurorii anticorupție l-au reținut. În jurul orei 13.40, Cristian David a fost scos în cătușe din sediul DNA.

Procurorii DNA l-au chemat, miercuri dimineață, pe fostul ministru al Internelor, Cristian David, la sediul Direcției Anticorupție pentru a-l informa că este urmărit penal pentru luare de mită.

Cristian David ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni, în 2007, la prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, pentru acordarea titlului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare – AUDIO 1.

Pe numele fostului ministru procurorii au emis un mandat de aducere.

La finalul discuțiilor, procurorii anticorupție l-au reținut pe Cristian David. În jurul orei 13.40, Cristian David a fost scos în cătușe din sediul DNA.

DNA a cerut, în noiembrie anul trecut, aviz de la Președinție pentru urmărirea penală a lui Cristian David, pentru luare de mită şi spălare de bani.

Există suspiciuni că acesta ar fi primit jumătate de milion de euro pentru ca o persoană să primească titlul de proprietate asupra unui teren de 15 hectare din Buzău.

Pentru a se masca proveniența banilor, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare-cumpărare, având ca obiect tranzacţii imobiliare fictive între persoanele implicate în acest dosar.

Cristian David nega la vremea aceea acuzațiile care i s-au adus.

Doi foşti colegi de partid ai lui Cristian David s-au succedat la vîrful Prefecturii Buzău – în perioada în care a fost retrocedat terenul pentru care fostul ministru de Interne ar fi primit mită.

Este vorba despre Cristi Bîgiu, aflat acum în arrest, şi despre Gabriel Balaban. Cel din urmă a fost audiat, săptămâna trecută, de procurorii DNA. Transmite corespondenta Europa FM din Buzău, Cătălina Jingoiu – AUDIO 2.

Fostul ministru de Interne mai este urmărit penal și într-un alt dosar – în care este acuzat de abuz în serviciu.