Cristian Burci a fost reținut de DIICOT

Omul de afaceri Cristian Burci, patronul Advevărul Holding şi Prima TV a fost reţinut de DIICOT, alături de alte patru persoane. Aceştia sunt acuzaţi că au prejudiciat statul român şi ROMVAG Caracal cu peste 25 milioane de euro. Inculpaţii vor fi astăzi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă

Pe lângă omul de afaceri Cristian Burci, procurorii DIICOT au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpaţilor Denisa Turcu, fost adminsitrator special la „Adevărul”, Clara Clementina Gheocov, fost director ROMVAG şi actual administrator special la Adevarul, dar şi Ion Dinoiu, deasmenea fost director ROMVAG, candidat UNPR la Primăria Caracal şi Vilson Stancu.
Potrivit anchetatorilor, începând cu 2006, după ce Cristian Burci a cumpărat ROMVAG Caracal de la statul român,  inculpaţii au creat un prejudiciu societăţii de opt milioane de euro, prin introducerea în circuitele comerciale a unor persoane fizice şi societăţi comerciale la care suspecţii deţineau acţiuni sau erau controlate în totalitate de către persoane apropiate ale acestora.
În plus, mai spun procurorii, suspecţii au reciclat diferite sume de bani care proveneau din infracţiuni, în valoare de aproape 20 milioane euro, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile a unor cheltuieli nereale au prejudiciat statulu român cu peste 25 milioane lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS