Confidenţialitate

Cristian Borcea, denunțător în dosarul în care a fost reținut Neculai Onțanu

Primarul Sectorului 2 Neculai Onțanu ajunge astăzi în fața magistraților Curții de Apel cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Omul de afaceri Cristian Borcea ar fi denunțător în dosarul edilului, spun surse judiciare citate de Mediafax.

Onțanu a fost reținut ieri de procurorii anticorupție fiind acuzat de luare de mită. Alături de el au mai fost reținuți avocata Loredana Radu și secretarul Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Șutru.

Neculai Onțanu  este la al 4-lea mandat la Primăria Sectorului 2 și intenționa să candideze din nou în alegerile locale din acest an. Partidul său, UNPR, îl consideră nevinovat, până la o decizie definitivă a instanţei. Pe de altă parte, PSD a anunțat că va nominaliza un candidat pentru Primăria Sectorului 2, după reţinerea lui Neculai Onţanu, pe care-l susținea pînă acum.

 

Comunicat de presăOrice român se bucură, potrivit Constituției, de prezumția de nevinovăție.UNPR a luat act de…

Posted by UNPR Romania on Wednesday, 23 March 2016

 

Surse judiciare citate de Mediafax susțin că omul de afaceri Cristi Borcea este unul din denunțătorii din acest dosar, el fiind cel care a intervenit la edil pentru ca un proprietar să beneficieze de retrocedarea nelegală a unui teren.

Procurorii spun că între anii 2006 și 2007, Neculai Onțanu i-ar fi facilitat unui beneficiar de drepturi litigioase, reconsitutirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau peste 83.000 mp.

În schimb, primarul ar fi primit un teren de 1.500 mp situat pe strada Barbu Văcărescu. Terenul ar fi fost transferat în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive către avocata Loredana Radu și o altă persoană, interpuși indicați chiar de edil, arată DNA.

 

Suprafața de teren respectivă avea o valoare de piață de aproximativ 4.200.000 euro, spun procurorii.

Avocata Loredana Radu, reținută în acest dosar, este cea care îl reprezintă pe fostul premier Victor Ponta și pe fostul vicepremier Gabriel Oprea.

 

sursa foto: enational.ro