Cristi Borcea, audiat la DIICOT în dosarul dispariției unui milion de dolari din conturile FRF

Cristi Borcea este audiat de procurorii DIICOT, în dosarul privind dispariția sumei de 1 milion de dolari din conturile Federației Române de Fotbal.

Fostul președinte executiv al Dinamo a fost chemat în calitate de martor.  Borcea a fost adus la DIICOT din penitenciarul Poarta Albă, acolo unde execută o pedeapsă de șase ani și jumătate în dosarul Transferurilor.

Tot în legătură cu finanțarea de 1 milion de dolari acordată de FIFA Federației Române de Fotbal a fost chemat la DIICOT și Vasile Avram, fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Avram este și el încarcerat, după ce a fost condamnat, la 3 ani de închisoare în dosarul „Mită în elicopter”.

În dosarul FRF în care sunt investigate infracţiuni de delapidare şi spălare de bani au fost audiați mai mulți oameni din fotbal, între care Dumitru Dragomir și Iuliu Mureșan. Dosarul DIICOT se referă la construirea bazei de pregătire a FRF de la Buftea. Baza a fost ridicată în mandatul lui Mircea Sandu, iar proiectul ar fi fost cu mult supraevaluat. Doar hotelul din interiorul bazei a costat 2,4 milioane de euro, dintre care costurile de proiectare s-au ridicat la suma de 600.000 de euro. Procurorii consideră că o firmă de proiectare din occident poate realiza un proiect similar cu o sumă de 20 ori mai mică.

Fostul șef al FRF nu a fost deocamdată audiat în acest caz.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS