Confidenţialitate

Bologa: DNA anchetează persoane cu funcții importante pentru achiziții de echipamente sanitare

Direcția Națională Anticorupție a deschis, în timpul stării de urgență, 33 de dosare penale care au legătură cu achiziții de echipamente de protecție sau cu alte tipuri de tranzacții.

Printre aceste dosare, se află și cel în care procurorii anticorupție verifică cum anume în luna martie, Guvernul, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a încheiat un acord cadru în valoare de 12 milioane de euro pentru a cumpăra măști de protecție pentru personalul medical de la o firmă care are ca obiect principal de activitate „comerț cu produse alimentare, băuturi și produse din tutun.

Sunt verificate și alte achiziții, unele de măști medicale interzise în Uniunea Europeană.

Chiar în aceste zile se fac perchezitii, a explicat procurorul șef al DNA.

“În aceste dosare se dispune și ridicarea de acte și înscrisuri și se fac audieri. De asemenea, pot să vă confirm că absolut tot ce a apărut în presă este în atenția procurorilor DNA. Se fac verificări atât la societăți comerciale private cât și la societăți ale statului român. Nu vă putem da date din anchetă, pentru că scopul nostru este să aflăm adevărul în aceste cauze”, spune Crin Bologa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorul șef al DNA spune că deja mai mulți șefi sunt urmăriți penal, iar Anca Grădinaru l-a întrebat pe magistrat cine sunt aceștia.

“Da, sunt persoane cu funcții importante, în cadrul autorităților contractante. În acest moment, procurorii de caz au hotărât să nu comunicăm public. Dar, în scurt timp, în momentul în care vom putea comunica, o să aveți aceste nume. Cred că nu va dura mult”, a răspuns Crin Bologa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.