Crin Antonescu, despre stenogramele în care apare numele său: Discutam în contextul alegerilor locale, în numele USL

Crin Antonescu spune că stenogramele din dosarul de corupție de la Prahova, în care ar fi implicat cumnatul premierului, sunt corecte.

Menționat în aceste documente ale DNA, fostul lider al PNL susține că erau discuții politice despre stabilirea candidaților pentru alegerile locale din USL.   Numele său era invocat numai în acest context, insistă Crin Antonescu.

În acest dosar instrumentat de DNA, directorul SC Hidro Prahova Adrian Semcu și omul de afaceri Gheorghe Boeru au fost reținuți și află astăzi dacă vor fi arestați preventiv.

Acuzațiile care li se aduc acestora reprezintă o continuare a anchetei în care cumnatul premierului – Iulian Herțanu – și deputatul Sebastian Ghiță sunt urmăriți penal.

 

Numele premierului Victor Ponta şi cel al fostului lider PNL, Crin Antonescu, apar în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului, acuzat de evaziune fiscală.

În dosar au fost reținuți fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Adrian Semcu, şi milionarul Gheorghe Boeru, om de afaceri care a câștigat mai multe contracte cu statul.

Discuția în care apare numele lui Crin Antonescu ar fi avut loc în ianuarie 2011.   Fostul lider al PNL a declarat pentru EuropaFM că a discutat numai în contextul alegerilor locale din județ.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Crin Antonescu susține că nu a fost chemat la DNA pentru a da explicații în acest dosar și nici nu crede că se va întâmpla acest lucru.

Dosarul instrumentat de procurorii DNA vizează un contract în valoare de peste 160 de milioane de euro, finanțat și din fonduri europene, pentru reabilitarea mai multor sisteme de canalizare din județul Prahova.

DNA bănuiește că licitațiile au fost organizate ilegal în urma mai multor înțelegeri între oameni de afaceri și politicieni influenți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS