Confidenţialitate

Creșteri de prețuri la biletele de avion odată cu startul vacanțelor. Puteți plăti cu până la 40% mai mult, comparativ cu lunile trecute | AUDIO

Biletele de avion înregistrează creșteri de prețuri odată cu startul sezonului de vacanțe. Călătorii plătesc și cu aproape 40% mai mult pentru un bilet de avion, comparativ cu lunile trecute. Războiul din Ucraina se regăsește printre cauze.

Cererea crescută pentru vacanțe, generată de ridicarea restricțiilor anti-COVID, este una dintre principalele cauze când vine vorba de scumpirea biletelor de avion pentru vara aceasta.

Pasagerii resimt creșteri care pornesc de la 14% și care pot ajunge până la aproape 40%, ceea ce înseamnă câteva zeci de euro în plus, spune consultantul în turism Traian Bădulescu.

„Dacă la hoteluri, de exemplu, creșterea este de undeva la maxim 25% față de 2019, la companiile aeriene, într-adevăr, putem vorbi și de o creștere ceva mai mare: între 15% și 40%, în funcție de destinație, de companie. Pentru că domeniul transportului aerian a fost extrem de afectat în pandemie”, a explicat Traian Bădulescu, consultant în turism.
Insert

Războiul din Ucraina este o altă cauză, deoarece a generat creșteri de prețuri pentru combustibili

„Au crescut prețurile la utilități, dar și la combustibili. Vorbim, totuși, de un lanț de creștere al prețurilor. Asistăm la o creștere de prețuri și la o inflație destul de mare în toată lumea”, a adăugat Traian Bădulescu.

Tendința de creștere s-ar putea menține și în lunile următoare, mai spune Traian Bădulescu. Totuși, punctează că tarifele în acest domeniu sunt dinamice, iar pasagerii pot obține oferte bune dacă își rezervă vacanțele din timp.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Atenționare de călătorie pentru românii care vor să ajungă în Grecia prin Macedonia de Nord

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.