Creșterea salariilor din Sănătate și Educație, amânată

Valul de majorări salariale aprobate de parlamentari face imposibilă maririle  promise  prin programul de guvernare pentru 1 ianuarie 2018.

Ministrul Muncii Olguța Vasilescu a anunțat  că se va recurge la o decalare a majorărilor promise în Sănătate și Educație. 

În aceste domenii se vor mari salariile, dar nu atât de mult cât s-a promis.

Ministrul Muncii a anunţat că majorările salariale în Educaţie şi Sănătate se vor face etapizat, respectiv cu 25% de la 1 ianuarie pentru toţi bugetarii, urmând ca de la 1 martie să se facă restul majorărilor salariale, adică de până la 50% pentru profesori şi până la 100% pentru medici şi asistenţi.

 Ministrul Muncii Olguța Vasilescu a mai spus   că  impactul bugetar produs de amendamentele facute de parlamentari în Senat și Cameră, este mult mai mare decât cel calculat pentru varianta inițială a legii.

Lia Olguţa Vasilescu a mai spus că ar fi trebuit să se intre cu majorările salariale de 1 ianuarie 2018, însă au fost foarte multe amendamente acceptate la Senat şi Camera Deputaţilor, şi de aceea s-a luat decizia acestei amânări cu două luni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS