Creştere a nivelului maxim de salarizare pentru aproximativ 40.000 de cercetători

Ministrul Cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu, a anunţat, luni, la Galaţi, că aproximativ 40.000 de cercetători, care lucrează în cadrul unor proiecte, vor putea beneficia de o creştere a nivelului maxim de salarizare, la 50 de euro pe oră.

Acest lucru reiese în urma unei hotărări adoptate de Guvern care are drept scop stimularea cercetării şi egalizarea veniturilor cercetătorilor români cu cele ale colegilor din vestul Europei.

Lucian Goergescu a fost prezent luni, la Galaţi, la o conferinţă de presă, în cadrul căreia a fost anunţată cea de-a treia ediţie a Salonului Inovării şi Cercetării, eveniment organizat de Universitatea Dunărea de Jos, sub patronajul Ministerului Cercetării şi Inovării.

Un număr de 127 de invenţii, inovaţii şi cercetări, atât din ţară, cât şi din străinătate, vor fi prezentate, la Galaţi, în perioda 19-20 octombrie, la cea de-a treia ediţie a Salonului Inovării şi Cercetării.

În cadrul evenimentului, cercetătorii îşi pot face cunoscute invenţiile, atât în mediul industrial, cât şi publicului larg.

Sursă foto: News.ro
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS