Confidenţialitate

SPANIA: Creşte bilanţul inundaţiilor devastatoare din Mallorca

Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut vieţile şi mai multe sunt date dispărute în urma puternicelor inundaţii care au lovit Mallorca, principala insulă din arhipelagul turistic Baleare, în noaptea de marţi spre miercuri, relatează BBC.

Alte câteva persoane sunt date dispărute.

Situată la circa 60 de kilometri de Palma, capitala Mallorcăi – principala insulă a arhipelagului, extrem de populară în rândul turiştii britanici şi germani – zona afectată dispune de numeroase locuri de cazare turistice.

În imaginile publicate pe reţelele de socializare pot fi văzute maşini luate de torenţii de apă care au măturat străzile înguste.

Ploile, care au căzut în doar câteva ore, au surprins prin intensitatea lor. “Au fost înregistraţi 220 de litri de ploaie pe metru pătrat”, a precizat guvernul regional al Insulelor Baleare.

Starul tenisului Rafael Nadal, originar dintr-un sat din apropierea zonei afectate, a anunţat pe Instagram că a pus la dispoziţie camerele centrelor sale sportive de pe insulă pentru persoanele sinistrate în urma acestor inundaţii.

Guvernul regional al Insulelor Baleare a decretat trei zile de doliu.