Crește bilanțul atacurilor din Sri Lanka | VIDEO

Cel puțin 290 de persoane au murit în urma atacurilor simultane comise, în duminica Paștelui catolic, în Sri Lanka, relatează BBC.

Numărul răniților se ridică la peste 500.

Ţinte au fost unele biserici care găzduiau ceremonii religioase de Paştele catolic, dar şi câteva hoteluri luxoase din capitala comercială Colombo.

Martorii au descris scene terifiante.

Pentru moment, sângeroasele atacuri nu au fost revendicate.

Poliția a arestat 24 de suspecți.

Guvernul a impus restricţii pentru circulaţia pe străzi. De asemenea, principalele reţele de socializare, între care Facebook şi WhatsApp, au fost blocate pentru a preveni răspândirea de informaţii false sau dezinformări.

Genişti ai armatei srilankeze au detonat în mod controlat un dispozitiv explozibil descoperit în apropierea principalului aeroport internaţional al ţării.

Sri Lanka este adesea scena actelor de terorism.

Ministerul Afacerilor Externe a început demersurile pentru repatrierea unui grup de 8 elevi români aflaţi în Colombo, capitala statului asiatic. Liceenii sunt din Iaşi şi se aflau într-un schimb de experienţă.

Grupul ar urma să părăsescă Sri Lanka de îndată ce acest lucru va fi posibil.

Totodată, membrii celulei de criză de la MAE au acordat asistenţă consulară pentru două familii de cetăţeni români aflate în vacanţă.

”Având în vedere numărul semnificativ de victime raportat de mass-media locală, din dispoziția ministrului afacerilor externe, în dimineața zilei de 21.04.2019 a fost activată Celula de Criză a MAE. Conform datelor preliminare obținute de la Ambasada României la Colombo, în cursul zilei curente, în capitala srilankeză, au avut loc opt atentate teroriste cu bombă, la trei biserici catolice, trei hoteluri frecventate de cetățeni străini și două locuri publice (dintre care unul la Grădina Zoologică). Imediat după semnalarea incidentelor, reprezentanții misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate”, se arată într-un comunicat.

La unison, liderii lumii au condamnat masacrul. Îndurerat, Papa Francisc şi-a anunţat solidaritatea cu membrii comunităţii creştine din Sri Lanka.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS