Confidenţialitate

Credeţi că generalul Gabriel Oprea l-a ucis pe poliţistul Bogdan Gigină?

itunes-avocatul-diavolului

La Europa FM, vineri, de la 13:15, Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu intră în rolurile a doi ”avocați” aflați pe poziții opuse, dar te lasă pe tine să decizi ce este mai bine. La Avocatul Diavolului tu ești judecătorul, tu ai controlul!

Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599. Puteţi asculta LIVE Avocatul Diavolului şi online, la adresa www.europafm.ro/live.

Cum-necum, Gabriel Oprea reușește să scoată iar oamenii în stradă. Aseară, în mai multe orașe ale României, dar mai ales în București, s-a manifestat din nou împotriva generalului, căutat de lege și ascuns de senatori.

Pe scurt, procurorii îl acuză pe Gabriel Oprea de omor din culpă în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Potrivit legii răspunderii ministeriale, DNA a cerut Senatului să încuviințeze declanșarea anchetei penale, dar 73 de senatori din 124 au votat împotriva ridicării imunității fostului vicepremier și ministru de interne, blocând, astfel, ancheta.

Votul a provocat indignare. Mulți comentatori au observat că, pentru prima dată, Parlamentul României folosește umbrela imunității pentru a proteja un suspect de omor.

Asta e foarte, foarte departe de sensul noțiunii de imunitate parlamentară, care protejează aleșii de hărțuirea lor judiciară pentru opiniile politice pe care le exprimă, nu față de răspunderea pentru fapte penale precum furtul, tâlhăria sau omorul.

Dar, dacă e să spunem întregul adevăr, chiar dacă votul a provocat indignare, nu toată lumea e chiar așa de indignată. Protestele de ieri n-au avut vlagă în niciun oraș în afara Bucureștiului, și chiar și aici, în Capitală, abia dacă s-au strâns câteva mii de oameni pe un câmp de lângă Parlament. Dacă în același loc ar fi fost aduse, să zicem, moaștele Sfintei Parascheva, s-ar fi blocat circulația în tot cartierul.

De ce nu iese lumea în stradă, dacă e așa de indignată? Poate că, de fapt, lumea nu crede în toată povestea. Poate că, de data asta, DNA a sărit calul. Vorba fostului președinte, Traian Băsescu: “e pentru prima dată când un pasager într-un accident auto este acuzat de omor”. Poate că senatorii au exprimat prin votul lor ceea ce crede, de fapt, majoritatea: haida-de, că asta-i prea de tot, cum să-l fi omorât Oprea pe Gigină de pe bancheta din spate a unei mașini?

Credeți că generalul Gabi Oprea, ministru de interne și viceprim-ministru, l-a omorât pe polițistul-motard Bogdan Gigină în seara zilei de 20 octombrie 2015, când acesta a căzut într-o groapă din carosabil nesemnalizată conform legislației în vigoare?

https://soundcloud.com/europafmromania/avocatul-diavolului-credeti-ca-gabriel-oprea-l-a-ucis-pe-bogdan-gigina-23092016?in=europafmromania/sets/avocatul-diavolului-cu-vlad-petreanu-si-cristian-tudor-popescu