Confidenţialitate

Craiova: Val de alergii cauzate de ambrozie

La Craiova s-a declarat război ambroziei. După ce mai mulți locuitori ai orașului s-au plans de alergii cauzate de aceasta planta, autoritatile locale au decis sa porneasca o campanie agresiva de taiere a ambroziei crescute in oras.

Ambrozia este o buruiana care creste in gradini, ori in zone lasate in paragina, pe terenuri prost intretinute. Deși pare inofensiva, ambrozia este cauza unor alergii cu simptome similare virozelor respiratorii.

La Craiova, angajatii Regiei de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ desfasoara anual campanii de taiere a acestei plante. Ea creste insa din nou, iar in ultima perioada tot mai multi craioveni s-au plans de reactii alergice la ambrozie. Astfel ca autoritatile locale au pus la dispozitie telefonul cetateanului pentru a semnala prezenta acestei plante in oras, urmand a fi din nou taiata.

Zeci de craioveni au sunat in ultimele zile pe aceasta linie. Problema este ca unii dintre ei au confundat ambrozia cauzatoare de alergii cu alte plante inofensive si au pus degeaba pe drumuri angajatii RAADPFL.

Alergia la ambrozie apare prin inhalarea polenului plantei. Pielea celui afectat dezvoltă o reacție puternica. Acesta este un simptom ce o deosebeste de banala viroza respiratorie. Astfel, pe langa stranut, lacrimare si dificultate in respiratie, apare umflarea pleoapelor. Pentru a fi siguri la ce exact avem alergie trebuie sa consultam medicul specialist.