Confidenţialitate

Craiova: Spitalul de Urgență va reorganiza paturile ATI pentru bolnavii de Covid-19

Conducerea spitalului a decis reorganizarea acestui sector. Aceasta, după ce, săptămâna trecută, o pacientă a decedat așteptând eliberarea unui pat.

Sectorul ATI Covid de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova are în prezent 20 de paturi pentru pacienții adulți care au Covid-19 și 4 pentru copii.

Deși conducerea spitalului a anunțat autoritățile centrale, Serviciul de Ambulanță, dar și alte spitale din zonă că nu mai sunt paturi libere, unitatea medicală a continuat să primească pacienți.

Mulți au rămas în așteptarea unui pat, iar săptămâna trecută, o femeie de 84 de ani a murit așteptând în Unitatea de Primiri Urgențe.

Acum, conducerea spitalului a decis reogranizarea sectorului ATI. Numărul de paturi de anestezie și terapie intensivă va crește cu 5 pentru adulții Covid pozitivi, și va fi redus cu 2 pentru copii.

Medicii spun că reducerea numărului de paturi pentru copii vine ca urmare a faptului că nu au fost înregistrate multe cazuri.

Într-un an, doar 3 copii confirmați cu Covid-19 au fost internați în secția ATI a spitalului județean.

Între timp, conducerea unității medicale așteaptă evaluarea unui proiect depus pe fonduri europene pentru realizarea unei construcții modulare care să aibă 30 de paturi pentru ATI Covid-19.