Craiova: Hoţ urmărit şi prins de un poliţist aflat în timpul liber

Un bărbat din Craiova, surprins în timp ce fura bani din buzunarul unui bătrân, a fost urmărit şi prins de un poliţist aflat în timpul liber, anunţă Poliţia Română.

 Incidentul a avut loc luni. Hoţul a reuşit să fugă cu un taxi, după ce i-a furat banii bătrânului, dar a avut ghinionul ca toată scena să fie văzută de un agent de la o secție din Craiova, care se afla în timpul liber. Polițistul a plecat și el după taxi cu mașina personală.

“Poliţistul a pornit în urmărirea acestuia cu autoturismul personal şi şi-a alertat colegii, împreună cu care a reuşit să-l imobilizeze pe bărbatul bănuit de furt ”, anunță Poliția Română în comunicat, care l-a lăudat pe agent și l-a numit un super-polițist.

Hoțul s-a ales cu dosar penal pentru furt. Agentul nu este la prima faptă de acest fel. În ianuarie 2015, tot în timpul său liber, a convins o femeie să nu se arunce de pe un bloc din oraş, mai spun reprezentanţii Poliţiei.

Comunicatul Poliției Române:

Ce este un super-polițist? Este acel polițist care își exercită meseria cu onoare, devotament și profesionalism. Este acel polițist pentru care meseria este viața lui. Este acel polițist pentru care tot ceea ce contează este siguranța comunității în care –și desfășoară activitatea.

Unul dintre acești super-polițiști, tot mai numeroși în prezent, este agentul principal de poliţie Alin Florea, polițist din Craiova. După ce anul trecut a salvat viața unei doamne, Alin a salvat ieri “banii de cumpărături” ai unui bunic.

Aflat în timpul liber, în zona centrală din municipiul Craiova, ieri după-amiază, colegul nostrum, agentul principal de poliţie Alin Florea, din cadrul Secției 5 Poliție  din Craiova a surprins în flagrant delict un bărbat, care a sustras bani din portofelul unui persoane şi a părăsit zona cu un taxi.

Poliţistul a reacţionat rapid, a pornit în urmărirea acestuia cu autoturismul personal și și-a alertat colegii, împreună cu care a reușit să-l imobilizeze pe bărbatul bănuit de furt.  Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, cei 200 de lei sustraşi fiind găsiţi asupra bărbatului, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Alin nu este la prima “faptă” de acest fel. În ianuarie 2015, colegul nostru a reuşit să împiedice o femeie să dea curs intenţiei de a se arunca în gol, de pe acoperişul unui bloc.

Pentru a câştiga încrederea femeii şi pentru a nu o intimida, poliţistul îmbrăcat doar în camasă și pantaloni, la o temperatură de sub zero grade, i-a oferit doamnei numeroase motive pentru care viața merită trăită. ”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS