Confidenţialitate

Craiova: Doi bolnavi de Covid au murit așteptând să se elibereze paturi la ATI | AUDIO

Zeci de bolnavi așteaptă în curțile spitalelor din țară să primească îngrijire medicală după ce au fost confirmați cu Sars-Cov-2. Majoritatea au nevoie de oxigen dar și de terapie intensivă. Unitățile de primiri urgențe au ajuns ca pe front, spun medicii. La Spitalul din Craiova, de exemplu, doi oameni care așteptau să se elibereze un pat de terapie intensivă au murit.  Peste 20 de oameni încă așteaptă.

Cei doi pacienți care au decedat așteptând eliberarea unui pat la terapie intensivă erau în stare foarte gravă. Erau ventilați și primeau îngrijiri medicale, însă nu au putut fi salvați.

În ultimele 24 de ore, alți trei pacienți internați la ATI Covid de la Spitalul de Urgență din Craiova au deceda. Secția, cu 20 de paturi pentru adulți, funcționează la capacitate maxima, iar la cea pentru copii din 4 paturi, 2 sunt ocupate. Peste 20 de pacienți așteaptă acum eliberarea unui loc la terapie intensivă.

Pentru a face fata solicitărilor, conducerea spitalului a deschis vechea UPU,  recent reabilitată, dar pentru care încă nu se făcuse recepția lucrărilor. O parte dintre pacienții în stare grava vor fi mutați aici. Chiar și în aceste condiții, managerul spitalului cere sprijin pentru transferul pacienților la alte unități medicale din tara. Aceasta pentru ca instalația de oxigen a Spitalului nu poate face fata unui număr prea mare de pacienți.

În Dolj, conform ultimei raportări a autorităților, au fost confirmate peste 300 de persoane au fost confirmate cu coronavirus. 6 localitati au o incidenta de peste 6 cazuri la o mie de locuitori, cea mai mare fiind în comuna Almaj-10 la mie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ana Maria Constantinescu