CRAIOVA: Comisar-șef de la Penitenciar, prins cu șpagă

Un comisar șef de la Penitenciarul Craiova a fost prins în flagrant în timp ce primea șpagă pentru a facilita o angajare în cadrul unității de detenție, el fiind acum cercetat pentru trafic de influență.

Comisarul șef din cadrul Penitenciarului Craiova a fost prins în flagrant de ofițerii de la Anticorupție în timp ce primea o mie de euro de la un denunțător.

Potrivit anchetatorilor, în perioada august 2016 – mai 2017, acesta a ceut denunțătorului 5000 euro cu promisiunea că-i va facilita încadrarea din sursă externă pe un post de agent de penitenciare.

Din această sumă, comisarul șef de penitenciar a primit 4.000 de euro, în trei tranșe.

La sfârșitul lunii mai, cel care îi dăduse banii, a mers la Serviciul Județean Anticorupție Dolj, și a formulat un denunț, afirmând că urmează să îi dea comisarului diferența de o mie de euro rămasă din suma cerută.

Ofițerii anticorupție au organizat un flagrant și l-au surprins pe comisarul șef de la Penitenciarul Craiova imediat după ce a primit banii de la denunțător în autoturismul personală.

Anchetatorii au efectuat și o percheziție la domiciliul acestuia. Ancheta este continuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS