Confidenţialitate

CRAIOVA: Cadrele medicale s-au prins în horă după ce au reușit să vindece primul pacient cu COVID-19 | VIDEO

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova s-au prins într-o horă de bucurie, pe melodia „M-a făcut mama oltean”, după ce au reușit să salveze viața primului pacient cu COVID-19 internat în unitate.

Bărbatul din Caracal a fost internat în spital în data de 6 martie și a fost de mai multe ori în Terapie Intensivă, după ce starea lui de sănătate s-a agravat. Joi, el a fost declarat vindecat şi externat.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Boli Infecţioase Craiova, bărbatul este primul pacient cu COVID-19 internat în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.

De bucurie că a reuşit să-i salveze viaţa, personalul medical care era de serviciu a ieşit în curtea spitalului, îmbrăcat cu echipamente de protecţie, şi a dansat într-o horă.

La final, pacientul care se afla la geamul salonului unde era internat, a fost aplaudat de cadrele medicale care i-au şi dat vestea că va pleca acasă.

„A fost un moment de bucurie şi un moment de satisfacţie. Au reuşit să vindece un bolnav cu comorbidităţi, un bolnav pe care în repetate rânduri am crezut că-l pierdem. Astăzi, el este negativ şi va părăsi spitalul. A fost un semn de mulţumire pentru pacientul care a rezistat alături de noi în toată această luptă”, a declarat Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Craiova.

X