Confidenţialitate

Craiova: Activitatea celor 3 secții de la Spitalul de Urgență, suspendată timp de 2 săptămâni

Două săptămâni –  atât e suspendată activitatea celor trei secții de la Spitalul de Urgență din Craiova.

Măsura a fost luată în urma unui control efectuat de inspectorii sanitari.

Drept urmare, unitatea medicală nu mai poate face internări în aceste secții, așadar pacienții vor fi duși în altă parte.

Două săptămâni are la dispoziție conducerea Spitalului de Urgență din Craiova pentru remedierea deficiențelor constatate de inspectorii sanitari, în secțiile Neurologie, Endocrinologie și Diabet, toate situate la etajul 9 al unității medicale.

În această perioadă, în cele trei secții nu se mai pot face internări, iar pacienții care ajung la urgența spitalului vor fi redirecționați către unități medicale din alte zone din țară.

Inspectorii sanitari au constatat că cele trei secții sunt supraaglomerate nefiind respectat numărul de paturi. În plus, în urma probelor recoltate de spital, în vară, s-a găsit încărcare microbiană. Dezinfecție s-a făcut, însă potrivit Direcției de Sănătate Publică Dolj, după aceasta nu au fost recoltate noi probe.

Drept urmare, acum trebuie făcută o nouă dezinfecție totală și recoltate noi probe.

Atât conducerea spitalului cât și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică susțin că pentru a nu mai fi probleme pe viitor soluția ar fi mutarea uneia dintre secții, respectiv Endocrinolgia, într-o altă clădire.

Acest lucru a fost semnalat ministerului de acum un an, însă până acum nu s-a primit acordul.