CP Tăriceanu: DNA este o instituţie complet deraiată

Preşedintele Senatului continuă să fie un critic al Direcţiei Anticorupţie.

Invitat la B1 TV, Călin Popescu Tăriceanu a opinat că DNA este o instituţie “complet deraiată” şi “scăpată de sub orice control civil”. Potrivit lui, procurorii nu sunt “nişte sfinţi care vin să aplice legea”, ci nişte persoane care au “nişte carenţe de comportament, de judecată, de morală grave de tot”.

Călin Popescu Tăriceanu reclamase un conflict juridic între Direcţia Anticorupţie şi Guvern după ce procurorii au început o anchetă în legătură cu adoptarea controversatei ordonanţe 13.

“Decizia CCR nu a făcut decât să pună lucrurile într-un făgaş normal. Nu pot să nu spun că nu mi-a dat o anumită satisfacţie în sensul în care de doi ani de zile critic mereu abuzurile şi excesele pe care le fac anumite instituţii de forţă şi cu precădere DNA, în condiţiile în care DNA a ajuns să ancheteze Guvernul. Lucrul acesta este unic în istoria sistemelor parlamentare democratice, ca procuratura să ancheteze modul în care Guvernul elaborează actele normative. Aşa ceva nu s-a văzut nicăieri!”, a adăugat liderul ALDE.

“DNA este o instituţie care e complet deraiată, care nu înţelege sensul functionării democratice a celor trei instituţii fundamentale în stat şi îşi arogă, aşa cum a spus şi CCR, puteri pe care nu le are”, crede preşedintele Senatului.

“Cum putem să avem încredere oarbă într-o astfel de instituţie? Derapajele pe care le vedem, abuzurile pe care le vedem sunt tocmai rezultatul unui fenomen pe care l-am semnalat şi pe care unii nu vor să-l înţeleagă. O să-l înţeleagă când o să fie ei înşişi victimele abuzurilor. Este vorba de excesul de putere, este vorba de o corupţie pe care ţi-o dă puterea nelimitată, corupţie morală”, a completat Călin Popescu Tăriceanu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS