Confidenţialitate

Cozmin Gușă, audiat la DNA în dosarul lui Ludovic Orban

Cozmin Gușă, unul dintre acționarii postului de știri Realitatea TV, este audiat la DNA în dosarul lui Ludovic Orban.

El a fost chemat în calitate de martor, ca reprezentant al trustului de știri.

Cozmin Gușă susține că nu el este patronul de televiziune la care ar fi trebuit să ajungă banii pentru promovarea campaniei lui Ludovic Orban la alegerile locale.

”Am fost chemat ca martor în dosarul lui Ludovic Orban. Nu sunt patronul de televiziune care a luat bani. Nici nu am cerut, nici nu mi s-a oferit. Fiind un caz așa complicat care a schimbat traseul alegerilor e datoria doamnei procuror sa elucideze acest caz, chiar în campanie”, a declarat Cozmin Gușă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cozmin Gușă a precizat că emisiunile de la Realitatea TV – făcute înainte de campania electorală și în timpul acesteia – se fac în mod legal.

Cât despre ancheta care-l vizează pe Ludovic Orban – aceasta ar fi un eveniment nefericit, a spus Gușă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Moderatorii sau jurnaliștii nu aveau ce să discute cu candidații. Dacă au venit candidați în această perioadă, nu m-am interesat, ei au fost trimiși la șeful partidului lor pentru ca să se centralizeze această colaborare. Eu îl cunosct bine pe Ludovic Orban, este un eveniment nefericit din cariera lui, unde cred că a ajuns dintr-un soi de disperare a candidatului. Nu cunosc detalii din dosar, în condiţiile în care a fost părăsit de partid şi şi-a văzut singur de campanie, nefiind sprijinit de liderii liberali. Dar nu facem politică în faţă la DNA, a dăugat Cozmin Gușă.

 

Dosarul lui Ludovic Orban

 

Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar de DNA fiind acuzat că a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016. “La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti”, au susţinut procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Banii ar fi fost ceruţi pentru a fi remişi către două posturi de televiziune, “cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni”, mai arată DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat să îi dea suma cerută lui Ludovic Orban “în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”.

“Nu cunosc motivele pentru care domnul Gușă este la DNA”, a declarat Ludovic Orban după ședința de judecată în care s-a discutat contestația făcută de acesta la măsura dispusă de procurori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.