Confidenţialitate

COVID în lume: Ultimele măsuri şi restricţii

În Ungaria, autoritățile au introdus restricții de circulație pe timp de noapte pentru a limita răspândirea noului coronavirus, dar școlile, restaurantele și cinematografele rămân deschise.

În Portugalia, peste 120 de localități intră în carantină de astăzi, ceea ce înseamnă 70 la sută din populația țării.

Și nu sunt singurele state europene nevoite să ia astfel de măsuri, după ce au înregistrat o creștere a numărului de decese și de îmbolnăviri cu coronavirus.

Între timp, în Brazilia, se redeschid plajele din Rio de Janeiro.

Ungaria a înregistrat, în ultimele 24 de ore, aproape 4000 de noi cazuri de COVID-19, cele mai multe de până acum și cel mai mare număr de decese zilnice: 84.

Autoritățile au închis barurile și cluburile și nimeni nu mai are voie să iasă din casă, după miezul nopții, fără un motiv întemeiat.

Parcarea este gratuită acum în Ungaria, pentru a-i încuraja pe oameni să folosească mașina personală și mai puțin mijloacele de transport în comun.

Au rămas deschise școlile, magazinele și restaurantele, iar accesul în sălile de teatru, cinematografe și arenele sportive este permis pentru un număr limitat de spectatori.

În Portugalia, au intrat în carantină toate localitățile unde, în ultimele 14 zile, s-a depășit pragul de 240 de cazuri de COVID-19 la 100 de mii de locuitori. În această situație, se află peste 120 de localități, inclusiv Lisabona și Porto.

Cu alte cuvinte, 70 la sută din populația țării nu mai poate părăsi locuința decât pentru a merge la lucru, la școală, la cumpărături și pentru a face sport.

De la miezul nopții, intră în vigoare carantina națională în Marea Britanie, țară aflată pe primul loc în UE la numărul deceselor provocate de COVID-19: peste 47 de mii de la începutul pandemiei și până acum. Doar școlile și magazinele rămân deschise, restaurantele se închid, la fel și barurile, săli de spectacole, frizeriile.

Și în Italia, 5 regiuni vor intra din această noapte în carantină până pe 3 decembrie. Este vorba despre cei care locuiesc în Lombardia, Piemonte, Tirolul de Sud, Calabria și Valle D’Aosta. De altfel, în toata țara, au fost limitate deplasările, iar după ora 22, mai pot ieși din casă, doar cei care au un motiv bine întemeiat și doar pe bază de declarație.

Doar școlile gimnaziale rămân deschise în Italia, liceenii învață online.

Dacă în Europa, se extind restricțiile, în Brazilia, tocmai s-au redeschis plajele din Rio de Janeiro.

Primarul orașului brazilian a spus că transmiterea noului coronavirus este acum sub control și că probabilitatea unui al doilea val este redusă.

Brazilia se află pe locul 3 în lume, după Statele Unite și India, cu cele mai multe cazuri de COVID-19 înregistrate până acum, peste 5 milioane și jumătate, și pe locul 2 la numărul de decese, 160 de mii de la începutul pandemiei și până acum.