Confidenţialitate

COVID-19: Testare obligatorie la Kulata-Promachonas

Grecia introduce testarea tuturor celor care intră pe teritoriul său pe la punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas. Acesta este – de altfel – și singura vamă prin care pot ajunge acum în Grecia cetățenii români.

După ce mai multe cazuri COVID-19 s-au înregistrat la turiști care nu aveau simptome de boală, autoritățle elene renunță la testarea aleatorie, în favoarea celei persoană cu persoană– anunță postul de radio naţional din țara vecină, Bulgaria.

Până în prezent, în insula Thassos au fost descoperiti şase turişti cu noul coronavirus. Patru dintre ei, cetăţeni sârbi, sunt acum carantinați într-un hotel folosit pentru astfel de cazuri. Alți doi au fost lăsați să plece acasă – naționalitatea lor nu a fost anunțată, însă presa din Grecia scrie că cei doi ar fi bulgari.

Un alt caz a fost confirmat în insula Naxos, în sudul Mării Egee – un medic grec ajuns cu avionul în Atena pe ruta Marea Britanie–Serbia.  Iar o româncă fusese depistată în insula Creta cu noul coronavirus. Pentru că își schimbase adresa de cazare, autoritățile au reușit să dea de ea după 3 zile de căutari, timp în care românca își continuase concediul și se plimbase pe insulă.

Deja de ieri, erau testați 9 din 10 oameni care intrau pe la Kulata-Promachonas. E de aşteptat ca de azi traficul să se aglomereze între Bulgaria și Grecia.