COVID-19: Peste jumătate de milion de decese pe plan mondial

Infecția cu noul coronavirus a ucis peste jumătate de milion de persoane, potrivit Johns Hopkins University.

De când virusul a apărut în China, la sfârșitul anului trecut, au existat peste 10 milioane de contaminări, relatează BBC.

Jumătate din cazuri au fost în SUA și Europa, dar numărul noilor îmbolnăviri crește rapid pe continentul american.

Virusul afectează, de asemenea, sudul Asiei și Africa, unde nu este de așteptat să ajungă la un maxim până la sfârșitul lunii iulie.

Pandemia se răspândește în multe părți ale lumii, cu un milion de cazuri noi înregistrate în ultimele șase zile.

SUA au raportat un număr total de 2,5 milioane de cazuri și 125.000 de decese până acum – mai mult decât orice altă țară.

Statele americane care au ieșit din restricții în ultimele săptămâni – în special în sud – au raportat creșteri record ale numărului de noi infecții, ceeal a determinat oficialii din Texas, Florida și alte state să aplice noi restricțiile în afaceri.

Statisticile din mai multe țări arată că persoanele din grupurile etnice de culoare și asiatice sunt mai dispuse să fie afectate de virus decât persoanele albe.

Țara cu cel de-al doilea număr cel mai mare de cazuri înregistrate este Brazilia, cu un total de 1,3 milioane, și peste 57.000 de decese.

Duminică, China a impus un restricții stricte în apropiere de Beijing în încercarea de a opri un nou focar.

În Marea Britanie, țara cu cel mai mare număr de decese în Europa de Vest, guvernul a declarat că ar putea impune primul blocaj local în urma unei creșteri în cazuri noi în orașul englez Leicester.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS