Confidenţialitate

COVID-19: Peste 20.000 de decese în Marea Britanie

Autoritățile sanitare britanice au raportat, sâmbătă, alte 813 noi cazuri mortale ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, relatează BBC.

Bilanţul total al deceselor a crescut la 20.319 în Regatul Unit.

Pandemia de nou coronavirus a depășit, sâmbătă, pragul a 200.000 de decese.

Organizația Națiunilor Unite a cerut a mobilizare generală pentru a obține un vaccin accesibil tuturor, singura modalitate rapidă de a reduce numărul infectărilor.

Pandemia de COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, a forțat jumătate din omenire la carantină și expune economiile lumii la o recesiune fără precedent.

Organizația Mondială a Sănătății susține că, la momentul actual, nu există dovezi care să ateste că persoanele care s-au vindecat de COVID-19 sunt protejate de o eventuală reinfectare.

Unele voci au spus că pacienții care înving boala pot dezvolta anticorpi, care să atace virusul pe viitor și, astfel, să le asigure imunitate.

Marea Britanie testează prezența anticorpilor în sânge, pentru a descoperi dacă persoanele au contractat infecția în trecut.

Metoda este considerată crucială pentru găsirea unei căi de ieșire din actualul blocaj și pentru furnizarea de date pentru experții care lucrează la dezvoltarea unui vaccin.

X