COVID-19: Nou record negativ de decese în Marea Britanie

Autoritățile britanice au raportat, vineri seara, încă 980 de decese ale unor bolnavi de COVID-19, un nou record zilnic negativ.

Bilanţul epidemic se ridică la 8.958 de morţi în Regat.

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, le-a cerut concetățenilor să respecte izolarea şi să rămână acasă în ciuda vremii însorite din weekendul de Paşte.

Marea Britanie a una dintre cele mai afectate din Europa.

Guvernul pregătește o prelungire a izolării, prevăzută inițial pentru o perioadă de trei săptămâni, până luni.

Pentru prima dată, arhiepiscopul de Canterbury va oficia mesa pascală din propria sa bucătărie. În Anglia, a crescut spectaculos numărul comenzilor online pentru ouăle de ciocolată. Multe magazine și-au epuizat stocurile.

Pandemia de nou coronavirus a ucis peste 100.000 de persoane.

70% dintre victime sunt în Europa, continentul cel mai afectat, potrivit France Presse.

Italia este ţara care a înregistrat cele mai multe cazuri mortale (18.849), înaintea Statelor Unite ale Americii (17.925), Spaniei (15.843) şi Franţei (13.197).

De la debutul pandemiei în China, în decembrie 2019, în lume au fost consemnate 1.650.651 de infectări, dintre care jumătate în Europa (857.233) şi mai mult de 475.000 în SUA, ţara unde pandemia se răspândeşte rapid în aceste zile.

Numărul de cazuri diagnosticate nu reflectă decât o parte din numărul real al contaminărilor, un mare număr de ţări netestând decât cazurile care necesită spitalizare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS