Confidenţialitate

COVID-19: Crește numărul de cazuri de infectare în azilul de bătrâni din Galați, care e în administrația Primăriei | AUDIO

Crește numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus în azilul de bătrâni din Galați, aflat în administrarea Primăriei.

Peste 50 de cazuri noi au fost confirmate în ultimele 48 de ore, atât în rândul pensionarilor din cămin, cât și în rândul personalului angajat.

45 de pensionari și 6 angajați ai Căminului Sf.Spiridon din Galați au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Toți sunt transferați  la spitale din Galați, deși sunt asimptomatici sau au semne ușoare de boală.

În urmă cu două săptămâni, la prima testare, atât acești vârstnici, cât și personalul căminului, au ieșit negativi la testare.

Tot atunci, câteva zeci de bătrâni din azil și angajați de la Spitalul Sf. Spiridon au fost confirmați cu Covid-19. 14 dintre bătrânii internați în căminul administrat de Primăria Galați au murit până acum.

Acesta este al doilea mare focar de COVID-19 din Galați. Cel mai mare e la căminul privat Sf. Ilie, unde peste 120 de bătrâni și angajați sunt infectați. 38 din aceștia au pierdut lupta cu boala.

În total, 70 de oameni din Galați au murit din cauza COVID-19.

  • Emanuela Turcu, corespondent Europa FM, Galați
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.