Confidenţialitate

COVID-19: Bloc în carantină la Chișinău. Autoritățile au sudat două din cele trei uși ale clădirii

Bloc în carantină la Chișinău, în Republica Moldova.

Autoritățile locale au decis să sudeze două din cele trei uși ale clădirii, pentru a se asigura că niciuna dintre persoanele aflate în izolare nu părăsește locuința. Intrarea principală în bloc este păzită.

În clădirea cu 7 etaje, au fost confirmate mai multe cazuri de COVID-19, scrie presa din Republica Moldova.

Decizia autorităților locale de a suda ușile auxiliare ale blocului este considerată o măsură exagerată de unii locatari.

Ce facem, în caz de cutremur, incendiu (…)? Într-un caz mai grav cum să ieșim? Să ne aruncăm de la etaje?”, le-a spus jurnaliștilor de la publicația Timpul o  femeie care locuiește în imobilul cu 7 etaje.

Autoritățile de la Chișinău spun că ușa de la intrarea principală în bloc a rămas deschisă. Este păzită non stop de poliție, dar locatarii blocului au voie să iasă din casă, o dată pe zi, pentru cel mult 30 de minute.

Un singur membru al familiei poate merge să cumpere mâncare sau medicamente, după ce completează o declarație pe propria răspundere, scrie pro tv Chișinău. Toate persoanele care locuiesc în blocul unde au fost confirmate cazuri de COVID-19 trebuie să își înștiințeze zilnic medicul de familie despre starea lor de sănătate.