COVID-19: Bilanțul deceselor urcă la 348 în SUA

Statele Unite ale Americii au raportat, duminică, un bilanț de 348 de cazuri mortale de COVID-19.

Numărul infectărilor a ajuns la 26.900, relatează CNN.

Autorităţile americane recomandă cu insistenţă populației să rămână în locuinţe pe cât posibil.

Peste 80 de milioane de americani din statele California, Connecticut, Illinois, New Jersey, New York au primit deja ordinul de a rămâne în case.

Numărul infectărilor cu noul coronavirus a depășit pragul de 300.000 pe glob. 13.000 dintre cazuri au fost mortale. 92.000 de pacienți s-au vindecat.

Italia rămâne cea mai afectată țară. Sâmbătă au fost raportate 800 de decese în Peninsulă. În regiunea Lombardia, epicentrul pandemiei, au fost interzise activitățile în aer liber.

Australia s-a alăturat, duminică, țărilor care au închis puburi, cluburi, cinematografe, cazinouri, cluburi de noapte și lăcașuri de cult.

Aproape un miliard de persoane din întreaga lume suni izolate la domiciliu în peste 30 de ţări, fie ca parte a măsurilor obligatorii impuse de autorităţi, fie în urma recomandărilor acestora. Numărul este unul fără precedent.

Duminică, la prânz, că numărul deceselor de COVID-19 a urcat la 2 în România. La nivel național, sunt raportate 433 de infectări, cu un plus de 66 de cazuri față de sâmbătă. 64 de persoane s-au vindecat și au fost externate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS