COVASNA: Se majorează taxele de parcare în oraşul Sfântu Gheorghe

Primăria Sfântu Gheorghe va majora taxele de parcare cu 50% începând de săptămâna viitoare, relatează Agerpres.

Sumele colectate vor fi folosite pentru crearea a trei fonduri de finanţare pentru dotarea şcolilor, încurajarea mersului cu bicicletele şi dezvoltarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi.

„În 2018, valoarea abonamentelor va creşte cu puţin peste 50%, iar tarifele pe oră vor creşte cu 50%. În acelaşi timp, însă, din sumele astfel încasate vom crea trei noi fonduri de sprijin, prin care vom acorda sprijin rezolvării diferitelor probleme comunitare’, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Jumătate din banii obţinuţi din taxele de parcare vor fi folosită pentru digitalizarea instituţiilor de învăţământ, respectiv pentru achiziţionarea unor table interactive şi aparatură digitală. Cealaltă jumătate va fi împărţită în mod egal între alte două fonduri, ce vor fi folosite pentru crearea unui sistem de închiriere a bicicletelor în oraş şi acordarea de vouchere localnicilor care doresc să achiziţioneze biciclete, precum şi pentru crearea unor facilităţi pentru persoanele cu handicap, cum ar fi achiziţionarea de scaune cu rotile şi adaptarea semafoarelor pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

Automatele de parcare nu vor funcţiona săptămâna aceasta, pentru a se putea face trecerea la noile preţuri, iar începând cu data de 8 ianuarie tarifele de parcare practicate vor fi de 3 lei/oră şi 15 lei/24 de ore în cazul biletelor cumpărate de la automate şi de 0,65 euro+TVA/oră şi 3 euro+TVA/24 de ore în cazul biletelor achiziţionate prin SMS.

Agerpres aminteşte că primarul Antal Arpad a declarat, în repetate rânduri, că numărul maşinilor a crescut considerabil după eliminarea timbrului de mediu, iar lipsa locurilor de parcare a început să devină o problemă majoră şi în municipiul Sfântu Gheorghe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS