Confidenţialitate

COVASNA: Populația a fost avertizată prin Ro Alert despre prezența unui urs

Un urs, apărut miercuri dimineaţă într-un cartier de locuinţe din municipiul Sfântu Gheorghe, a alertat autorităţile locale, care au luat măsuri pentru protejarea populaţiei.

Prezenţa ursului în zona Lunca Oltului, unde există mai multe blocuri de locuinţe şi supermarketuri, a fost anunţată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, care a transmis prin sistemul Ro-Alert următorul mesaj public de avertizare: “Atenţie! Urs observat în zona Lunca Oltului! Evitaţi zona”.

Mai multe echipaje de jandarmi patrulează în zona respectivă, iar un echipaj de pompieri cu o ambulanţă SMURD este prezent la faţa locului pentru a asigura asistenţă medicală în caz de nevoie.

Ursul a fost văzut în acea zonă, mai precis în preajma Ştrandului municipal, în jurul orei 3,00 în noaptea de marţi spre miercuri.

Un caz similar a fost înregistrat în august 2012, când un urs de aproximativ 200 de kilograme a cutreierat, noaptea, mai multe străzi din Sfântu Gheorghe, respectiv Bulevardul Gen. Grigore Bălan, străzile Daliei, Pescarilor, Crângului, Ţigaretei şi Kos Karoly, părăsind oraşul la ieşirea înspre localitatea Ilieni.