COVASNA: 14 proiecte pentru modernizarea infrastructurii

Şapte localităţi din judeţul Covasna vor primi peste 50 milioane de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală lansat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, pentru mai multe proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii.

Contractele de finanţare au fost semnate la sfârşitul săptămânii trecute, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Covasna.

„Sfântu Gheorghe va primi pentru modernizarea a trei străzi, Întorsura Buzăului – pentru eficientizarea iluminatului public. În comuna Dalnic va fi construită o grădiniţă nouă, în Hăghig se va reabilita dispensarul medical, în Băţanii Mari se vor moderniza străzi şi drumuri locale, în Ozun se va moderniza şcoala din Bicfalău şi vor mai fi primite fonduri pentru asfaltarea drumurilor locale. Comuna Sita Buzăului a semnat cinci contracte de finanţare prin care se vor reabilita şi moderniza cele două şcoli din localitate, va fi extinsă reţeaua de canalizare, se vor moderniza drumuri de interes local şi se va eficientiza iluminatul public”, informează CJ.

Potrivit acestuia, unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Covasna au obţinut până acum 437 milioane lei, circa 94 milioane de euro, pentru proiectele depuse spre finanţare prin PNDL.

„Principalele activităţi cuprinse în aceste proiecte se referă la construirea unor noi reţele de apă potabilă şi canalizare, construirea de drumuri judeţene, construirea de şcoli şi grădiniţe, precum şi modernizarea şi reabilitarea unor primării şi cabinete medicale. Această sumă este compusă din: 45 de milioane lei (10 milioane de euro) pentru reabilitarea totală a drumului judeţean Boroşneu Mare-Valea Mare-Întorsura Buzăului, plus 392 milioane lei (84 milioane de euro), bani obţinuţi în cadrul programului PNDL2”, se mai menţionează în comunicat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS