Cotidianul britanic Evening Standard este condus de astăzi de fostul ministru de finanțe

De astăzi, cotidianul britanic Evening Standard este condus de fostul ministru de Finanţe britanic, George Osborne.

Acesta a mai cochetat cu jurnalismul în timpul facultății, dar – chiar și așa – jurnaliști cu experiență au ironizat lipsa de experiență a fostului ministru de finanțe.

George Osborne devenea în 2001 cel mai tânăr membru conservator la Camerei Comunelor, pentru ca în 2010 să fie ministru de finanțe în guvernul condus de David Cameron, a cărui campanile electorală o condusese.

Osborne este, însă, un personaj care a îmbinat de-al lungul carierei politica, finanțele și jurnalismul. A cochetat cu presa când a studiat la Universitatea Oxford și a rămas cu o oarecare nostalgie după acea perioadă, încât – în perioada cât a fost ministru – a expus pe pereții apartamentului său din Downing Street două numere ale revistei pe care a editat-o în perioada respectivă.

Noul editor şef al Evening Standard, care a pierdut funcţia de ministru de Finanţe în 2016, după ce a contribuit la conducerea campaniei pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, nu va mai candida pentru Parlament în alegerile din 8 iunie.

Jurnaliştii cu experienţă au ironizat lipsa de experienţă jurnalistică a lui Osborne şi posibilele conflicte de interese.

Pentru puțin timp a fost freelancer pentru The Daily Telegraph. Iar până recent a lucrat part-time, cu un salariu de 650.000 de lire sterline pe an, la fondul de investiţii BlackRock, şi a câştigat sute de mii de lire ţinând discursuri.

Considerat la un moment dat ca un viitor lider al Partidului Conservator, Osborne s-a opus unora dintre politicile premierului Theresa May şi a spus că vrea ca Evening Standard să fie un ziar ”neînfricat”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS