Confidenţialitate

ARAD: Costume tradiționale valoroase, furate dintr-o casă | AUDIO

Câteva costume tradiționale foarte vechi, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, au fost furate dintr-o casă bătrânească din localitate din județul Arad.

Poliția a deschis o anchetă.

Din casa aflată în satul Roșia Nouă, comuna Petriș, în estul județului, la mai bine de 100 de km de municipiul Arad, au dispărut două costume întregi, cojoace femeieşti, laibăre bărbăteşti din catifea neagră, o cămaşă bărbătească albă şi cizme din piele purtate de dubaşi.

Pe lângă aceste obiecte vestimentare foarte vechi, au mai fost furate şi costume populare mai noi, pentru fete şi băieţi.

Familia păgubită consideră că aceste costume ar urma să fie vândute pentru valoarea lor, cel mai probabil în străinătate.

Dincolo de valoarea în bani, familia spune că aceste costume au și o mare valoare sentimentală, acestea fiind transmise din generaţie în generaţie în familie.

Proprietarii au depus plângere la poliție, iar purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Arad, Adina Aconstantinesei, confirmă că, în acest caz, se fac cercetări pentru furt calificat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ciprian Boițiu