Costinești: Începe „Gala Tânărului Actor – HOP 2016” sub motto-ul „Ne-bun pentru această lume”

Și în noul sezon 2016-2017, Europa FM continuă să urmărească evenimentele importante din lumea Teatrului. Vom afla detalii despre premierele pregătite de teatrele de stat și de trupele independente, despre actorii consacrați și regizorii emblemă, dar îi vom cunoaște și pe tinerii actori și regizori, aflați la început de carieră. Interviurile vor fi difuzate zilnic, în emisiunea „Drum cu prioritate” (16.00 -19.00).  Astăzi se deschide GALA Tânărului Actor, „Gala HOP” – și aflăm mai multe de la directorul artistic al competiției, actorul și profesorul clujean MIKLÓS BÁCS .

***

Spunem pentru prima dată „Sus cortina!” în noul sezon 2016-2017 și ne oprim la Costinești, unde, luni, 5 septembrie, de la ora 17.00, se deschide GALA Tânărului Actor, „Gala HOP 2016”.

În competiția care se va desfășura între 5 și 8 septembrie intră 29 de tineri artiști. Se vor acorda premii pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriță și cel mai bun grup. Gala HOP este un bun prilej de întâlnire între tinerii actori și regizori. Mulți dintre cei care au intrat în concurs și-au lansat, astfel, cariera artistică. Directorul artistic al Galei HOP 2016 este MIKLÓS BÁCS, actor al Teatrului Maghiar de Stat Cluj şi profesor universitar la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii “Babeş Bolyai” din Cluj (foto: yorik.ro).

miklos-bacs4

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Motto-ul acestei ediții este „Ne-bun pentru această lume”. Reprezentațiile pot fi urmărite pe internet – și pot fi votate de public – la adresa galahop.ro. Opțiunile pentru concurenții favoriţi pot fi exprimate la sfârșitul probelor, începând din 7 septembrie, ora 21.00, până în 8 septembrie, la ora 20.00. Tot în seara de 8 septembrie este programată ceremonia de decernare a premiilor.

Din juriul Galei HOP 2016 fac parte actorii Ofelia Popii, Dorina Chiriac și Sorin Leoveanu – precum și regizorii Sanda Manu, Andrei și Andreea Grosu.

Concurenții Galei HOP 2016 pot fi urmăriți în direct și votați pe site-ul www.galahop.ro. De asemenea, informații despre gala de la Costinești pot fi obținute pe contul oficial de Facebook al Galei HOP (GalaHopGalaTanaruluiActor) şi pe contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

afishop

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS