Confidenţialitate

Costin Ciobanu: Putin face referire la armele nucleare pentru că încearcă să obțină prin negociere ce nu a obținut pe câmpul de bătălie | VIDEO

Costin Ciobanu, analist de politică externă, a fost invitatul lui Tudor Mușat în „Piața Victoriei” la Europa FM. Costin Ciobanu a explicat că referirea lui Putin la armele nucleare este doar un mod de a speria oamenii. Analistul de politică externă mai spune că Putin încearcă să ridice miza, prin anunțul despre armele nucleare, astfel încât să obțină prin negociere „ceea ce nu a obținut pe câmpul de bătălie”.

„Această referire la armele nucleare este o tentativă a Rusiei de a dezescalada această strategie. Foarte mulți s-au uitat la acest anunț al folosirii armelor nucleare cu mare îngrijorare și este normal să fie îngrijorare atunci când aduci în discuție armele nucleare, dar cred că Rusia, prin acest pas, dacă ne uităm și la strategia de utilizare a armelor nucleare de către Rusia, încearcă pur și simplu să ridice miza suficient de puternic și suficient de tare încât să obțină prin negociere ceea ce nu au obținut pe câmpul de bătălie”, a explicat analistul de politică externă Costin Ciobanu la Europa FM.

Citește și: Refugiații ucraineni sosiți în Dobrogea, cazați în hotelurile de pe litoral. Klym, 7 ani: „Iubesc Ucraina, vreau să ma întorc la tata” | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Costin Ciobanu spune că Rusia încearcă să creeze panică și se adreseză mai puțin oficialilor, țintind, însă, opinia publică vestică.

„Rusia încearcă să sperie, așa cum a făcut și până acum. Încearcă pur și simplu să creeze panică în Occident. Vorbește probabil mai puțin cu liderii politici din Occident când încearcă să sperie opinia publică vestică, care în ultima săptămână a fost copleșitor de partea Ucrainei. Și încearcă să pună capăt acestui ajutor care a venit și militar și umanitar și economic dinspre vest către Ucraina”, a adăugat Costin Ciobanu.

Citește și: Reportaj. Refugiații ucraineni, speriați și înfrigurați, așteptați la Siret cu o masă caldă, pături, cazare și transport | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Costin Ciobanu: Este foarte greu să existe stabilitate și pace în Europa cu Putin la Kremlin

„Trebuie să ne uităm mai puțin la ce vrea să facă Vladimir Putin și ce efect vor avea aceste sancțiuni. Devine foarte clar, cu Vladimir Putin la Kremlin, este foarte greu să existe stabilitate și pace în Europa”, a mai spus Costin Ciobanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei” mai jos:

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Cum propagă Rusia fake news-ul. Cele 5 narațiuni care stau la baza strategiei de dezinformare