Confidenţialitate

Costel Alexe, președintele CJ Iași, trimis în judecată într-un dosar cu angajări și detașări suspecte. AUDIO

Costel Alexe, fost ministru al Mediului, în prezent președinte al CJ Iași a fost trimis în judecată într-un dosar cu angajări și detașări suspecte descoperite la o instituție subordonată. Acuzația adusă de procurorii DNA este de abuz în serviciu în formă continuată.

Costel Alexe a fost azi la DNA unde a fost anunțat că este inculpat în dosarul detașărilor de la Școala Populară de Arte

Costel Alexe a fost astăzi la sediul DNA Iași unde procurorii i-au adus la cunoștință noua calitate procesuară, și anume de inculpat, în dosarul detașărilor de la Școala Populară de Arte.

Costel Alexe este cercetat pentru că în noiembrie 2022 l-ar fi numit pe Vlad Baba, consilierul lui personal la acea vreme, în funcția de director pentru Școala Populară de Arte

Alexe este cercetat pentru că, în noiembrie 2020 și-ar fi numit consilierul personal, pe Vlad Baba, în funcția de director al instituției subordonate. Coincidența face că, în aceeași zi, Vlad Baba ar fi putut să fie angajat la Consiliul Județean și ulterior să fie detașat la Școala Populară de Arte, cu semnătura lui Costel Alexe.

Costel Alexe i-ar fi prelungit detașarea lui Vlad Baba, deși Vlad Baba nu întrunea cerințele prevăzute de lege pentru ocuparea funcției

Tot din pix, în repetate rânduri, Costel Alexe i-ar fi prelungit detașarea lui Vlad Baba deși acesta din urmă nu întrunea cerințele prevăzute de lege pentru ocuparea funcției.

Totul a ieșit la iveală în timp ce procurorii DNA cercetau mai multe angajări ilegale făcute Vlad Baba, respectiv de referent economic, șef serviciu artistic, consilier financiar.
Referitor la noua măsură luată de procurorii DNA, Costel Alexe a declarat că are încredere că justiția va face dreptate pentru că el a acționat conform legii.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Citește și: Forța Dreptei, partidul lui Ludovic Orban, a depus în Parlament un proiect care vizează eliminarea pensiilor speciale. AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.