Confidenţialitate

Cosmin Răileanu va alerga 150 km pentru a atrage atenţia asupra pericolelor de pe E85 | AUDIO

Pe 5 noiembrie, Cosmin Răileanu atrage atenția asupra pericolelor de pe E85 parcurgând, în alergare, o distanţă de 150 de km.

Sub deviza “E85 – Drumul Morţii – Vrem parapete pentru viaţă!”, Cosmin Răileanu a iniţiat un proiect de conştientizare asupra necesităţii îmbunătăţirii siguranţei rutiere. Evenimentul va începe în data de 5 noiembrie, la ora 00:00. Cosmin Răileanu va pleca din Bacău, din parcul de lângă Catedrala Înălţarea Domnului, şi va alerga 150 km, până la Râmnicu Sărat.

“La fel ca în business, mi-am propus să nu mai acţionez doar pentru mine. Următorul “munte” va fi să alerg 150 de km, de la Bacău acasă, la Râmnicu Sărat, pentru că îmi doresc să atrag atenţia asupra faptului că oamenii mei din acea zonă s-au săturat de drumul morţii.

Ne este teamă când ne gândim la copiii noştri, la colegii noştri, la noi. Îmi doresc să trag un semnal de alarmă atât pentru autorităţile, care ar putea învăţa multe de la privat; poate ca un “munte” pentru ele ar fi să îşi propună să facă autostrăzi, aşa cum antreprenorii îşi propun să ajungă la o cifră de afaceri şi trag pentru asta; cât şi pentru participanţii la trafic – grija pentru siguranţa noastră, ne revine. Dacă conduci cu viteză oricât de securizat ar fi drumul, rişti atât viaţa ta, cât şi a celor din trafic”, spune Cosmin Răileanu.

Cei care vor să se alăture iniţiativei, vor putea contribui de oriunde, alegând unde şi cât vor să alerge. Tot ce trebuie să facă este să completeze acest formular sau, pur şi simplu, să posteze o poză în Social Media folosind hashtagurile #alergpentruviaţă şi #E85drumulmorţii.

“Locuiesc la jumătatea Drumului European 85 şi am fost martor la foarte multe accidente; este drumul pe care îl parcurg cel mai des şi mă gândesc cu groază când plec pe acest drum că am mai multe şanse să nu ajung la destinaţie şi mă gândesc la copiii mei, care vor deveni şoferi, mai ales că am observat că foarte mulţi tineri sunt victimele acestei şosele după ce iau permisul. Până ce vom ajunge să circulăm pe autostrăzi, trebuie să găsim alte soluţii. Separatoarele de benzi, acolo unde au fost deja montate, au salvat vieţile multor persoane”, spune Cosmin Răileanu.

Pe drumurilemortii.ro vom updata fiecare etapă şi, de asemenea, cu ajutorul Academiei Titi Aur, vom pune la dispoziţia publicului larg sfaturi aplicate de şofat pe drumul european E85 şi nu numai.

Cosmin va alerga singur cei 150 de kilometri, pe ruta Bacău – Râmnicu Sărat, pe data de 5 noiembrie. Pe ultimii kilometri din traseu i se vor alătura soţia sa, Elena, şi cei doi copii, Augustin (10 ani) şi Marina (13 ani), care îl însoţesc adesea la competiţiile de alergare la care participă.

Radu Constantinescu a stat de vorbă cu Cosmin Răileanu despre acest subiect pe Drum cu Prioritate:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre Cosmin Răileanu

Alergatul de anduranţă a devenit un stil de viaţă pentru Cosmin Răileanu. A participat constant la numeroase maratoane cum ar fi Aleargă Hăşmaşii, Maratonul Argonauţilor, H3RO – concurs de triatlon, X-Race 2022 sau Ultra Race România despre care spune că a fost cea mai mare provocare în materie de alergare. Alături de 5 prieteni a pus bazele grupului Morning Runners. Se trezesc dimineaţa devreme şi aleargă pe străzile oraşului sau organizează trasee mai lungi prin dealurile Subcarpaţilor de Curbură. Ambiţia, perseverenţa şi dorinţa continuă de a-şi depăşi limitele se regăsesc atât în plan profesional, cât şi personal. Cosmin Răileanu şi-a depăşit barierele atât în plan personal prin alergare, cât şi în business, ridicând de la zero la 15 milioane de euro o companie în domeniul materialelor de construcţie.