Confidenţialitate

Cosmin Bumbuţ, Fotograful Anului la Sony World Photography Awards 2015 – GALERIE FOTO

Fotograful român Cosmin Bumbuţ a câştigat premiul Fotograful Anului la secţiunea Arhitectură a competiţiei internaţionale Sony World Photography Awards 2015.

Cosmin Bumbuţ a fost selectat în competiţie cu proiectul Camera intimă, o serie de fotografii făcute în spaţiile dedicate întâlnirilor private din penitenciarele româneşti. Proiectul, care conţine 60 de fotografii din 35 de penitenciare din România, este descris astfel de Cosmin Bumbuţ pe site-ul personal:

“Din 2007, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, s-au schimbat mai multe lucruri în penitenciare, iar unul dintre ele a fost dreptul la vizita intimă. Mai exact, fiecare deţinut care are o soţie sau iubită poate să beneficieze odată la trei luni de o vizită de trei ore într-o încăpere din penitenciar dedicată acestui lucru. Dacă se căsătoreşte în închisoare, deţinutul are dreptul ca, după ceremonie, să petreacă 48 de ore în camera intimă şi să primească o vizită pe lună în primul an. Am început acest proiect în 2008, când lucram la Bumbata, şi am fotografiat până acum camerele intime din 36 de penitenciare. Mai am 4 în 2015″.

Camera intimă, Cosmin Bumbuţ, Fotograful Anului la Sony World Photography Awards 2015:

Imaginile au fost incluse în GALERIE FOTO cu permisiunea lui Cosmin Bumbuţ. Pentru proiectul integral, dar şi pentru alte lucrări din portofoliu, vizitaţi site-ul personal al artistului.