Corupție cu fonduri europene la Primăria Focșani – UPDATE

Percheziţii DNA la Primăria Focşani, într-un dosar privind contracte cu fonduri europene pentru reabilitarea de şcoli şi iluminatul public.       Procurori din cadrul structurii centrale a Direcției Naționale Anticorupție au descins la primele ore în căutarea unor dovezi care să sprijine suspiciunile cu privire la fapte de corupție.

Biroul primarului Decebal Bacinschi, cabinetele cerlor doi viceprimari, dar și birourile Direcției Economice au fost verificate pe rînd, în timp ce funcționarii au fost scoși pe holuri. Activitatea primăriei Focșani este parțial blocată în aceste momente.

 

Procurorii DNA, însoțiți de jandarmi, au descins încă de la primele ore ale dimineţii în instituție. Rînd pe rînd, anchetatorii au luat la verificat mai multe birouri și caută dosare care au legătură cu achizițiile publice cu fonduri europene din perioada 2013-2014.

Există suspiciuni cu privire la modul în care au fost acordate aceste contracte, dar și modul în care au fost făcute plățile.

Funcţionarii Direcţiei Economice din Primăria Focşani au fost scoşi din birouri.

La Primărie a ajuns şi viceprimarul Gabriel Necula, care era în concediu. În paralel, au loc alte 6 percheziții la sediile unor societăți comerciale, inclusiv din București și din județul Ilfov, care au derulat contracte cu primăria Focșani. În vizorul procurorilor s-ar afla contractul privind reabilitarea școlii Ștefan cel mare, cea mai mare unitate gimnazială din județ, dar și contracte privind iluminatul public.

Școala a fost modernizată cu un proiect în valoare de 4 milioane de euro. Proiectul nu a inclus însă o serie de lucrări esențiale, cum ar fi zugrăvitul, iar municipalitatea a alocat suplimentar bani de la bugetul local, de mai multe ori.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS