Confidenţialitate

Cortul Terapeutic este din nou pe plajă în Vama Veche

Cortul Terapeutic este o campanie de responsabilizare și informare socială despre importanța psihoterapiei. Inițiativa a fost demarată în 2018 de un grup de psihoterapeuți români, voluntari ai Asociației ENABLE EMOTIONS.

Timp de o lună, până pe 18 august, Cortul Terapeutic este pe plajă în Vama Veche, lângă Restaurant Corsaru’, cu psihologi voluntari pentru toți cei care vor să afle despre beneficiile și importantă psihoterapiei, de sfaturi, de soluții, sau doar să fie ascultați.

Conform statisticilor OMS, aproximativ 2 milioane de români suferă de depresie, fără a include cazurile care nu au fost încă diagnosticate. La nivel mondial, în 2020, depresia va fi prima cauză de incapacitate de muncă.

În aceste condiții foarte mulți români ezită să apleze la serviciile unui psihoterapeut. Lăsând la o parte toate clișeele generate de filme, seriale și bancuri, în cabinetul unui psihoterapeut te așteaptă o întâlnire cu tine, întrucât vei trece printr-un proces de transformare pozitivă.

”În 2018 am reușit, prin fonduri proprii, să interacționăm cu 998 de persoane. Timp de 30 de zile am fost prezenți pe plaja din Vama Veche și două zile în orașul Bârlad. Am aplicat și interpretat peste 200 de chestionare psihoterapeutice.

În 2019 vrem să depășim pragul de 2000 de persoane la care să ajungă mesajul nostru: Find Your AHA! Ne dorim ca în acest an Cortul Terapeutic să ajungă și la Iași, Timișoara, Cluj, Brașov, București.

Acum 1 an, s-au strâns 15 oameni (oameni de marketing, comunicare, psihoterapeuți) și s-au gândit cum să facă să le transmită oamenilor că pot fi ajutați, că există o soluție atunci când își dau seama că vor să se descopere, când își dau seama că “ceva” nu merge, când trec printr-o traumă, depresie, când își dau seama că nu pot singuri.

Așa a luat naștere www.CortulTerapeutic.ro, din dorința de a face bine. Cui? Nouă, vouă, acelei categorii de oameni care nu este defavorizată social, care nu are nicio boală fizică gravă, care nu cere niciodată ajutor pentru că are responsabilități, care nu spune ce simte pentru că “inteligența emoțioanală” era un concept exotic acum 10 ani. Acea generație care nu are timp să se oprească, să respire, să se uite în oglindă și să se întrebe: eu cine sunt?

Este generația care nu are niciodată timp, este generația DIY, este generația mea și a ta. Și da, oamenii “normali” au nevoie de ajutor, sprijin și înțelegere la fel că orice altă categorie favorizată sau defavorizată. Iar acea soluție se numește psihoterapie, și nu ești nebun dacă mergi la psihoterapeut, nu ești slab sau vulnerabil, nu îți îndeplinești vreun moft ci este cea mai bună investiție pe care o poți face, o investiție în TINE.

Rezultatele obținute de echipa Cortului Terapeutic în 2018, când timp de 30 de zile a fost prezentă pe plajă din Vama Veche sunt evidente: au interacționat direct cu 998 de persoane, au aplicat și interpretat peste 200 de chestionare psihoterapeutice”, explică Alexandru Bușilă, președinte al Asociației ENABLE EMOTIONS.