Correa de Nord revendică un nou test de rachetă

Coreea de Nord a anunţat luni că a efectuat cu succes un tir de rachetă cu rază medie de acţiune, în pofida sancţiunilor ONU, un nou pas în încercarea sa de a pune la punct o rachetă capabilă să lovească ţinte americane, relatează AFP.

Potrivit agenţiei oficiale KCNA, liderul nord-coreean Kim Jong-un a supervizat duminică lansarea Pukguksong-2, pe care a declarat-o pregătită de desfăşurare.

Acest al 11-lea test din acest an a provocat un nou val de condamnări internaţionale şi ameninţarea unei înăspriri a sancţiunilor.

Pukguksong-2 este alimentată cu combustibil solid, care permite o lansare imediată, potrivit KCNA.

Această tehnologie apropie considerabil termenul la care ar putea să aibă loc o intervenţie în vederea împiedicării unui tir. Orice decizie de acest fel ar urma să fie luată mult mai rapid.

Până acum, cele mai multe dintre rachetele trase de Phanian utilizau combustibil lichid, ceea ce însemna un timp de alimentare mai lung.

Reprezentanţi ai armatei sud-coreene au anunţat deja că Pukguksong-2, versiunea terestră a rachetelor de tip mare-sol ale Phanianului, lansate de pe submarine, este alimentată cu combustibil solid.

Kim Jong-un a declarat ”cu mândrie” că racheta este ”foarte precisă”, o ”armă strategică importantă”. Liderul nord-coreean a ”aprobat desfăşurarea acestui sistem de armament”, adaugă KCNA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS