Confidenţialitate

Corpul de control al premierului, verificări la Spitalul mobil de la Leţcani. 31 de probleme tehnice, identificate de autorități

După o serie de probleme semnalate de Curtea de Conturi şi Corpul de control al ministrului Sănătăţii, instituții care, la rândul lor, au făcut verificări, acum a venit rândul Corpului de control al premierului să facă cercetări la Spitalul mobil de la Leţcani.

Între cele 31 de problemele tehnice identificate de autorităție se numără și deficiențe la instalaţia electrică internă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a făcut un apel către conducerea Asociaţiei EURONEST care deține spitalul, și din care fac parte Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Judeţean Neamţ, să rezolve problemele:

„Este obiectivul nostru, misiunea noastră, de a ne asigura că avem un spital mobil la Lețcani pregătit în orice moment să facă față unui nou val al pandemiei. Fac din nou un apel către proprietarul spitalului, Asociația EURONEST, să remedieze toate aceste deficiențe și nereguli.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cele 100 de containere care formează Spitalul mobil de la Leţcani au fost cumpărate cu 13,2 milioane de euro în urmă cu aproape un an de la o firmă din Turcia, care a câștigat licitația.

Spitalul a devenit operaţional la mijlocul lunii octombrie 2020. În ianuarie 2021, spitalul a fost închis pentru dezinfectare și mentenanţă dar nu a mai fost redeschis.

Jurnalista ProTV, Paula Herlo, în cadrul campaniei Europa FM „Deșteptarea României”:

„Acolo Consiliul Județean Iași și Neamț au hotărât să cumpere un spital de campanie ROL 3 NATO, câștigătoare a fost o firmă din Turcia. Problema cu acel spital e că el a fost cumpărat ca un bun, fără să fie chemați specialiști să spună ce vrem cu spitalul ăsta? Vrem un spital Covid? Bun. Așa ar fi trebuit să arate. Nu, el a fost cumpărat ca atare, ca și cum aș cumpăra un calculator.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jurnalista Paula Herlo a amintit la EuropaFM câteva probleme semnalate de doctorii care au lucrat în unitatea de la Lețcani:

„El a fost predat pur și simplu și după aceea au început să apară probleme, desigur, la rețeaua electrică.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.