Corpul de control al ministrului Sanatatii a finalizat ancheta in cazul tanarului de 19 ani, care a murit la o zi dupa ce a fost consultat de medicii Spitalului Municipal din Radauti (AUDIO)

Doctorii i-au spus că nu are nimic şi l-au trimis acasă cu o reţetă.

Pe lângă sancţionarea directorului Spitalului din Rădăuţi, Dorin Tibeica, membrii corpului de control al ministrului Sănătăţii au recomandat completarea dotării de la compartimentul de primiri urgenţe din cadrul unităţii sanitare. Astfel pe viitor compartimentul de urgenţe ar trebui să includă sistem de imobilizare a coloanei vertebrale pentru adulţi sau copii, sistem de perfuzie sub presiune şi alte echipamente medicale.’ Aceste dotări trebuie asigurate în 60 de zile lucrătoare de la primirea raportului de control, responsabil fiind managerul unităţii sanitare.

Un tânăr în vârstă de 19 ani, candidat la Bacalaureat, a murit la o zi după ce i s-au făcut analize la spitalul din Rădăuţi. Medicii au spus că tânărul nu se afla într-o situație gravă şi nu l-au internat în spital. 24 de ore mai târziu, tânărul a murit iar medicii legiști au stabilit că o ocluzie intestinală a fost cauza decesului.

Şi poliția a început o anchetă pentru ucidere din culpă