Coronavirus: România, țara europeană cu cea mai mare rată de decese la 100.000 de locuitori, în ultimele 14 zile

În ultimele două săptămâni, România a înregistrat cele mai multe decese provocate de COVID-19 în rândul ţărilor europene. Ţara noastră se află şi în topul infectărilor din ultimele două săptămâni.

Raportat la suta de mii de locuitori, România a înregistrat 3,1 decese în ultimele 14 zile. Îngrijorător este şi faptul că pe locul al doilea se află Bulgaria, dar la o distanţă considerabilă, cu 1,8 decese la suta de mii de locuitori.

Cele mai multe îmbolnăviri din ultima perioada s-au înregistrat în Spania. O treime dintre regiunile ţării în care locuiesc numeroşi români au impus restricţii suplimentare, inclusiv purtarea măştii în locuri publice.

În Spania s-au înregistrat peste 132 de cazuri noi la suta de mii de locuitori. În clasamentul ultimelor două săptămâni privind numărul infectărilor, România se află pe locul al 4-lea în Europa, cu peste 88 de îmbolnăviri la suta de mii de locuitori.

În ultimele 24 de ore, dintre statele europene, doar Marea Britanie a avut mai multe infectări decât România. Diferenţa a fost de câteva zeci de cazuri, dar Regatul Unit are o populaţie mult mai mare şi face considerabil mai multe teste.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Victor Marin
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS