Confidenţialitate

Coronavirus: Restricții în județul Maramureș

Încă o comună din Maramureș a intrat in carantină zonală, după creșterea ratei de infectare cu Covid 19. Restricții sunt aplicate și la nivelul municipiului Baia Mare dar și în alte 3 localități.
După localitatea Petrova, autoritățile județului Maramureș instituie carantina și în comuna Vișeu de Jos, din cauza creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Rata de transmitere a Covid 19 a ajuns la 4,33 la mia de locuitori. În aceste condiții, deplasările sunt limitate și pot avea loc numai cu declarație pe proprie răspundere. La ieșirile din localitate sunt și filtre rutiere. Școlile își vor desfășura cursurile online, iar evenimentele private sunt interzise în timp ce restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc sunt închise. Slujbele religioase sunt permise doar în exterior, cu cel mult 20 de persoane.

Și Municipiul Baia Mare intră în scenariul roșu. Rata infectărilor a depășit trei cazuri la mia de locuitori.

La fel se întâmplă și cu alte trei localități din județul Maramureș: Cicârlău, Săcălășeni și Băsești. Purtarea măștii devine obligatorie, cinematografele, restaurantele și cafenelele se închid în interior și pot fi serviți doar cei cazați la pensiuni sau hoteluri.
Școlile și universitățile vor desfășura ore exclusiv online și doar creșele rămân deschise în Baia Mare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mica Șvab